NM 2020

Norsk Rallylydighetsklubb & Arendal og omegn Hundeklubb inviterer til NMhelg 2020 på flotte Hove Leirsenter i Arendal.

Deler av Hove ligger i Raet Nasjonalpark, og hele området er et meget flott sted med fine turområder og passer perfekt for menneskets beste venn!

Vi gleder oss til nok et flott NM i nydelige rammer på det herlige sørland og bestillingen for godt vær er allerede sendt.  

Mer praktisk informasjon om de ordinære prøvene, dommere, overnatting etc. vil komme etterhvert.

Kvalifiseringsregler NM 2020

Nytt av året er at det kun vil være 40 plasser i finalen og kravene til forhåndskvalifisering skjerpes.

Det er to mulige måter å komme til NM finalen 2.august 2020: 
Mulighet 1: forhåndskvalifisering (25stk)
Mulighet 2: direkte gjennom lørdagens eliteprøve (15stk) under NMhelg2020.

Fyll ut skjema her – FRIST 30.juni 2020

25 plasser til forhåndskvalifiserte ekvipasjer

1. Fjorårets NM-vinner er alltid kvalifisert til å delta direkte i finalen, men må bekrefte ønsket start og fylle ut dette skjemaet innen 30.juni 2020.

2. 23 plasser er til NM-årets 23 beste ekvipasjer som i løpet av året har oppnådd minst 3 premieringer i eliteklasse (1-2-3 premie) for tre forskjellige dommere får direkte plass i finalen uten ytterligere kvalifisering.

3. 1 plass til beste junior som i løpet av året har oppnådd minst 3 premieringer i eliteklasse (1-2-3 premie) for tre forskjellige dommere får direkte plass i finalen uten ytterligere kvalifisering. Junior vil si under 25 år ved prøvetidspunkt.

Vilkår for resultater og frister for forhåndskvalifisering

Resultatene må være oppnådd etter fjorårets frist for forhåndskvalifisering til NM gikk ut, dvs. fra og med 1.juli 2019. Resultatene vil bli kontrollert. Alle som søker om å få plass direkte i finalen får bekreftet eller avkreftet plass før den ordinære påmeldingsfristen til NM-arrangementet går ut 5.juli.

Resultatene følger ekvipasjen som helhet.

Viktig: De 25 som får plass direkte i finalen vil nokså umiddelbart etter at søknadsfristen har gått få tilsendt e-post med link til nytt skjema som må fylles ut og informasjon om påmeldingsgebyr som må betales for å beholde finaleplassen. BÅDE betaling og påmelding på nytt skjema må være NRL i hende innen tidsfristen som settes – ellers går plassen videre til reservene på listen. Se også mer informasjon lenger nede på dette skjemaet.

15 plasser tilbys de 15 beste i eliteklassen lørdag

De beste ekvipasjene fra lørdagens eliteklasse på NM-arrangementet tilbys plass i finalen søndag. Disse ekvipasjene kan ikke ha fått bekreftet plass i NM-finalen gjennom forhåndskvalifiseringen.

Vilkår for lørdagens eliteklasse

Lørdagens eliteklasse dømmes av en dommer og er en ordinær, offisiell konkurranse. Hundene må oppnå premiering (1-2-3 premie) for å komme til finalen.

Påmelding og betaling til NM-finale gjøres direkte etter premieutdeling i eliteklasse denne lørdagen og er bindende.

Dersom det IKKE er 15 hunder som kvalifiserer seg denne lørdagen, tilbys reservene fra de som har søkt om direkte plass (se punkt 2) som er til stede ved premieutdelingen lørdag, de ledige plassene. Dette gjelder uansett hvilket resultat ekvipasjen oppnådd på lørdagens konkurranse.

Frister og annen info

NM er en uoffisiell konkurranse som går etter gjeldende regelverk. Finalen dømmes av to dommere med en overdommer som avgjør der det er uenighet.

Siste søknadsfrist om finaleplass er 30.juni.
Påmeldingsfrist til ordinære konkurranser fredag og lørdag er 5.juli.

Søknaden om finaleplass er økonomisk bindende etter at søknadsfristen om finaleplass har gått ut.
Før den tid kan man melde av vederlagsfritt ved å sende avmelding til: norsk.rallylydighet@gmail.com

Det vil etterhvert bli postet liste på NRL sin Facebookside med oversikt over hvilke poengsummer som er med i de 25 plassene i finalen. For å gjøre det spennende oppfordrer NRL de aktive om å søke om finaleplass lenge før alle prøver er gått. Dersom man oppnår bedre poengsummer, søker man ganske enkelt en gang til.

Viktig:
Start i NM-finalen søndag koster kr. 500.- men påmeldingsavgiften skal IKKE betales før du har fått bekreftet finaleplass.

De som har fått finaleplass vil få tilsendt bekreftelse om dette på e-post etter at søknadsfristen er ute.
Samtidig sendes informasjon om innbetaling av startavgift og nytt skjema som MÅ fylles ut for å beholde plassen.
Det settes en ukes frist etter utsendt e-post for å betale og fylle ut nytt skjema som danner grunnlag for startlister.

Dersom du vet at du er bortreist i denne perioden og kan ha problemer med å få lest e-post/betale, må du oppgi en e-postadresse på søknadsskjemaet til noen som kan hjelpe deg med å bekrefte at du tar i mot plassen og betale.

Fyll ut skjema her – FRIST 30.juni 2020