Utøverveileder

Rallylydighet står for gode holdninger, glede og samspill. Det er viktig at både hunder og deltakere tas hensyn til, og at man hjelper hverandre så alle har samme mulighet til å lykkes.

Utøverveiledningen er laget for å klargjøre regler og øvelser som av og til kan være utydelige. I veilederen gis det innblikk i hva som forventes av utøvere og hunder på prøveplassen og i ringen.Her får en et innblikk i hva som er tillatt og ikke tillatt når det gjelder personlig utstyr til hund og fører samt hvordan en skal forholde seg til baneutstyr, sykdom og skade.

Ønsket er å gi tips og råd, samt å tydeliggjøre øvelser som utøverne kan ha utfordringer med. Bakerst i veiledningen finner en momentlisten. Den forteller hvor mange kommandoer det er lov å bruke på hver enkelt øvelse.

Lykke til videre med trening og konkurranser.
– Dommerutvalget

Last ned utøverveileder for rallylydighet her