NM 2023

Drammens Brukshundklubb (DBHK) og Norsk Rallylydighetsklubb (NRL) ønsker alle hjertelig velkomne til NM-helg i Drammen 11.-13.august 2023

I 2023 fyller Drammens Brukshundklubb 100 år og i den anledning arrangeres Norgesmesterskapet i rallylydighet i Drammen. Vi håper på og planlegger for en helg med mye god rallylydighet! 

Det vil være deltakerbegrensninger under helgen. Ved overtegning vil ordinært regelverk følges. 

Det arrangeres offisielle prøver kl. 1 – elite både fredag og lørdag, se NKKs terminliste. Det vil kåres en norsk vinner i klasse 1, 2 og 3 lørdag – denne summen vil være sammenlagt sum fra fredag og lørdag i hver klasse.

 

Elite lørdag er offisiell, men også kvalifisering til NM finale. Kvalifisering lørdag er åpent for alle ekvipasjer i elite med hunder registrert i NKK. 

 

Søndag er det finale med de 35 forhåndskvalifiserte ekvipasjene og 25 stk fra lørdagens kvalifisering – totalt 60 ekvipasjer. Finalen er uoffisiell.

Dommere: Barbara Ljovshin og Ghita Fossum. Kim Aino Nordbotten er overdommer.  

Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i regelverket før man melder seg på. All påmelding er bindende og dersom deltaker uteblir fra prøven skal avgiften uoppfordret betales til klubben i henhold til «regler for rallylydighet» punkt 1.2. Påmeldingsavgiften betales kun tilbake hvis påmeldingen ikke godtas iht. regelverket. 

 

Påmelding til offisielle prøver gjøres via DogWeb – NKK. Påmeldingsfrist er 5.juli 2023.

 

Hunden må være registrert i NKK og registreringsbevis og vaksinasjonskort må tas med på prøven. Fører som ikke er medlem av NKK eller NKKs medlemsklubb kan delta på offisielle prøver, men må betale dobbelt påmeldingsavgift i henhold til «Regler for rallylydighet».

Eliteklassen lørdag er en offisiell konkurranse og øvrig påmeldingsfrist gjelder. Man må melde på via DogWeb – NKK. Hundene må oppnå premiering (1-2-3 premie) for å komme til finalen.  Oversikt over puljer og oppmøtetider vil komme i PM etter ordinær påmeldingsfrist.

 

Dersom det IKKE er 25 hunder som kvalifiserer seg under lørdagens eliteklasse, tilbys reservene fra de som har søkt om forhåndskvalifisering de ledige plassene. Dette gjelder uansett hvilket resultat ekvipasjen har oppnådd i løpet av helgen om de er påmeldt.

Påmeldingsfrist for forhåndskvalifisering er 30.juni 2023.

Skjema for forhåndskvalifisering finner dere her

 

35 plasser er tilgjengelig for forhåndskvalifisering

 

1. Fjorårets NM-vinner er alltid kvalifisert til å delta direkte i finalen, men må bekrefte ønsket start og fylle ut skjemaet innen 30.juni 2023.

 

2. 13 plasser fordelt på regioner. 4 stk i region øst, 3 stk i region nord, 3 stk i region vest, 2 stk i region midt og 1 stk i region sør til ekvipasjer som oppfyller kvalifiseringsreglene.

 

3. 1 plass til beste junior som oppfyller kvalifiseringsreglene. Junior vil si under 25 år ved prøvetidspunkt.

 

4. 20 plasser er til NM-årets 20 beste ekvipasjer som oppfyller kvalifiseringsreglene og som ikke er kvalifisert på noen annen måte, får direkte plass i finalen uten ytterligere kvalifisering.

 

Hvis noen sier ifra seg sin kvoterte plass vil plassen gå til en av de ordinære forhåndskvalifiserte – 20stk.

 

Kvalifiseringsreglene for direkte finaleplass er:
3 x premiering (minimum 150 poeng) i eliteklasse for 2 forskjellige dommere.
Resultatene må være oppnådd i perioden 1.juli 2022 til 30.juni 2023.

Minimum ett resultat må være etter nytt regelverk gjeldende fra 1.1.2023.

 

Ved lik poengsum foretas det loddtrekning.

 

25 plasser tilbys de 25 beste i eliteklassen lørdag. 

 

De beste ekvipasjene fra lørdagens eliteklasse på NM-arrangementet tilbys plass i finalen søndag. Disse ekvipasjene kan ikke ha fått bekreftet plass i NM-finalen gjennom forhåndskvalifiseringen.

Fredag: klasse 1, 2, 3 og Elite
Lørdag: klasse 1, 2, 3 og Elite (kvalifisering til NM finale)
Søndag: NM finale

 

DOMMERE FREDAG

Klasse 1: 
Klasse 2: 
Klasse 3: 
Elite: 

 

DOMMERE LØRDAG
Klasse 1: 
Klasse 2: 
Klasse 3: 
Elite: 

 

DOMMERE SØNDAG

Barbara Ljovshin og Ghita Fossum.

Overdommer: Kim Aino Nordbotten.

NM er en uoffisiell konkurranse som går etter gjeldende regelverk. Finalen dømmes av to dommere med en overdommer som avgjør der det er uenighet.

 

Siste søknadsfrist om finaleplass er 30.juni 2023.

 

Det er 60 plasser tilgjengelig for kvalifiseringen. Begrensningen på 60 plasser i kvalifisering er for at kvalifisieringsløpene skal kunne dømmes av en dommer.

 

Søknaden om finaleplass er økonomisk bindende etter at søknadsfristen om finaleplass har gått ut.
Før den tid kan man melde av vederlagsfritt ved å sende avmelding til: norsk.rallylydighet@gmail.com.

 

Det vil etterhvert bli postet liste på NRL sin Facebookside med oversikt over hvilke poengsummer som er med i de 35 forhåndskvalifiserte plassene i finalen. For å gjøre det spennende oppfordrer NRL de aktive om å søke om finaleplass lenge før alle prøver er gått. Dersom man oppnår bedre poengsummer, søker man ganske enkelt en gang til.

 

Viktig:
Start i NM-finalen søndag koster kr. 500.- men påmeldingsavgiften skal IKKE betales før du har fått bekreftet finaleplass.

 

De som har fått finaleplass vil få tilsendt bekreftelse om dette på e-post etter at søknadsfristen er ute.
Samtidig sendes informasjon om innbetaling av påmeldingsavgift og nytt skjema som MÅ fylles ut for å beholde plassen.
Det settes en frist etter utsendt e-post for å betale og fylle ut nytt skjema som danner grunnlag for startlister.

 

Dersom du vet at du er bortreist i denne perioden og kan ha problemer med å få lest e-post/betale, må du oppgi en e-postadresse på søknadsskjemaet til noen som kan hjelpe deg med å bekrefte at du tar i mot plassen og betale.

 

Det er viktig at du fyller ut rett adresse og fylke da dette bestemmer hvilken region du tilhører. For avgjørelse av tilhørighet til region er det bostedsadresse ved utløp av søknadsfrist som er gjeldende. Det vil si ved 30.juni.

Spørsmål vedr. NM finale, forhåndskvalifisering, direkte kvalifisering eller annet vedr. kvalifisering eller finalen kan sendes til norsk.rallylydighet@gmail.com

 

Spørsmål vedr. offisielle prøver, tilpasninger mv. sendes til nmdbhk2023@gmail.com.