NM 2017

NM-vinner 2017 ble Karianne Johansson, Akershus, med golden retriever RL3 AG2 AGH2 Solsvingens Chablis

Nr. 2 med samme poengsum, men med litt lenger tid ble Silje Tellnes Kvammen, Hordaland, med border collie RL3 NRLCH Emenems Xtrem Fanta.

Nr. 3 bare et halv poeng etter vinneren ble Anne Lise Ytreberg, Oslo, med border collie Kronvallarens Pondus.

Vi gratulerer!!!

60 hunder startet i NM finalen – 50 av disse hadde forhåndskvalifisert seg mens 10 kvalifiserte seg på lørdagens stevne. Dømte gjorde Kirsti Kahrs som grunnet sykdom måtte erstattet med Solveig Zetterstrøm litt utpå dagen og Merete Kristensen. Overdommer var Bente Fredriksen. De to dommerne dømte hver for seg og trekkene ble lagt sammen og delt på to. Ved uenighet i høye trekk (5 poeng) og disk, avgjorde overdommer.

Teknisk arrangør var Hadeland Hundeklubb som hadde gjort en formidabel jobb for å få til et flott NM med deltakerrekord. NM gikk i Jevnaker på flotte gress-sletter der. Værgudene var på arrangørenes side nesten hele lørdagen og absolutt hele søndagen.

Lørdagens to elitedommere hadde laget en flott kvalikbane der alle de over 60 som kjempet om finaleplass gikk for Maria Syltebø Opstad. De som allerede var forhåndskvalifisert gikk først for dommer Hilde Nysether. Totalt var det 94 hunder i eliteklasse lørdag og klassen måtte for første gang i historien deles på to dommere. Dommerne hadde satt en flott, lang, logisk kvalikbane med 22 skilt og bare 27 av 94 kom gjennom uten disk og mange fikk poengtrekk grunnet tidsbruk.

Søndagens finalebane hadde 21 skilt. Det var en litt raskere bane for bare en av de som ikke disket fikk trekk poengtrekk grunnet tid. Også denne banen var fin og logisk oppbygget, men krevende slik en finalebane skal være. Hele 21 av 60 hunder kom gjennom uten disk. Alle de fikk premie og de 10 beste fikk også NM-rosetter.

[tiny-carousel-slider id=»4″]