Norgesmesterskap 2021

Arendal og Omegn Hundeklubb (AOH) og Norsk rallylydighetsklubb (NRL) ønsker alle hjertelig velkomne til NM helg på Hove 2021 13-15.august.

Vi håper og planlegger en helg med mye god rallylydighet på planen og håper at smittesituasjonen i august er slik at vi trygt kan gjennomføre med de rammene vi ønsker. Det blir en litt annerledes helg, men vi håper og tror at det blir en helg vi skal greie å gjennomføre selv med potensielle begrensninger.

Det vil være deltakerbegrensninger under helgen og første mann til mølla prinsippet gjelder for påmelding. Ved overtegning vil løpenummer i NKKs system avgjøre rekkefølge på venteliste. 

 

Det arrangeres offisielle prøver kl. 1 – elite både fredag og lørdag, se NKKs terminliste. Det vil kåres en norsk vinner i klasse 1, 2 og 3 lørdag – denne summen vil være sammenlagt sum fra fredag og lørdag i hver klasse.

 

Elite lørdag er offisiell, men også kvalifisering til NM finale. Kvalifisering lørdag, åpent for alle ekvipasjer i elite med hunder reg. i NKK. 

 

Søndag er det finale med de 35 forhåndskvalifiserte ekvipasjene og 15 stk fra lørdagens kvalifisering – totalt 50 ekvipasjer. Finalen er uoffisiell.

Dommerene i NM finalen er: Merete Kristensen, Birgit Espeland og Tina Stenfjell.

PÅMELDING FREDAG OG LØRDAG ER NÅ STENGT. SEND EPOST TIL rally@aoh.no FOR VENTELISTE!! Om du vet at du ikke skal benytte deg av plassen din, gi beskjed så raskt som mulig slik at de på venteliste kan få tilbud om plass. 

Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i regelverket før man melder seg på. All påmelding er bindende og dersom deltaker uteblir fra prøven skal avgiften uoppfordret betales til klubben i henhold til «regler for rallylydighet» punkt 1.2. Påmeldingsavgiften betales kun tilbake hvis påmeldingen ikke godtas iht. regelverket. 

 

Frist for påmelding til offisielle prøver er 13.juli, men påmelding vil stenge før dersom det fyller seg opp. Påmelding vil åpne 3.mai. Påmelding til offisielle prøver gjøres via nkk.no. Det vil bli mulig å sette seg på venteliste og få tilbud om manuell påmelding dersom noen trekker seg innen 13.juli.

 

Hunden må være registrert i NKK og registreringsbevis og vaksinasjonskort må tas med på prøven. Fører som ikke er medlem av NKK eller NKKs medlemsklubb kan delta på offisielle prøver, men må betale dobbelt påmeldingsavgift i henhold til «Regler for rallylydighet».

Fredag: klasse 1, 2, 3 og Elite
Lørdag: klasse 1, 2, 3 og Elite (kvalifisering til NM finale)
Søndag: NM finale

 

Tidspunkter vil komme i PM. 

 

DOMMERE FREDAG

Klasse 1: Inger Dragland
Klasse 2: Hilde Nysether
Klasse 3: Inger Dragland
Elite: Christine Røkaas

 

DOMMERE LØRDAG
Klasse 1: Christine Røkaas
Klasse 2: Christine Røkaas
Klasse 3: Tina Stenfjell
Elite: Inger Dragland og Hilde Nysether

 

DOMMERE SØNDAG
Merete Kristensen
Birgit Espeland
Tina Stenfjell

Påmeldingsfrist for forhåndskvalifisering er 1.juli.

Vi minner om at fjorårets NM vinner må melde seg på selv om plassen er automatisk sikret. Skjema for forhåndskvalifisering finner dere her: https://forms.gle/6mWgPTtKJuTmpivP6

 

35 plasser er tilgjengelig for forhåndskvalifisering

 

1. Fjorårets NM-vinner er alltid kvalifisert til å delta direkte i finalen, men må bekrefte ønsket start og fylle ut dette skjemaet innen 1.juli 2021.

 

2. 13 plasser fordelt på regioner. 4 stk i region øst, 3 stk i region nord, 3 stk i region vest, 2 stk i region midt og 1 stk i region sør til ekvipasjer som oppfyller kvalifiseringsreglene.

 

3. 1 plass til beste junior som oppfyller kvalifiseringsreglene. Junior vil si under 25 år ved prøvetidspunkt.

 

4. 20 plasser er til NM-årets 20 beste ekvipasjer som oppfyller kvalifiseringsreglene og som ikke er kvalifisert på noen annen måte, får direkte plass i finalen uten ytterligere kvalifisering.

 

Hvis noen sier ifra seg sin kvoterte plass vil plassen gå til en av de ordinære forhåndskvalifiserte – 20stk.

 

Kvalifiseringsreglene for direkte finaleplass er:
3 x premiering (minimum 150 poeng) i eliteklasse for 2 forskjellige dommere.
Resultatene må være oppnådd i perioden 1.juli 2020 til 30.juni 2021.

 

Ved lik poengsum foretas det loddtrekning.

 

15 plasser tilbys de 15 beste i eliteklassen lørdag

 

De beste ekvipasjene fra lørdagens eliteklasse på NM-arrangementet tilbys plass i finalen søndag. Disse ekvipasjene kan ikke ha fått bekreftet plass i NM-finalen gjennom forhåndskvalifiseringen.

Eliteklassene dømmes av to dommere, hvor en dommer dømmer de som ikke er forhåndskvalifisert (60 stk) og en dømmer de som er påmeldt og allerede kvalifisert (maks 35 stk). Prøven vil være en offisiell konkurranse og øvrig påmeldingsfrist gjelder. Man må melde på via DogWeb. Hundene må oppnå premiering (1-2-3 premie) for å komme til finalen. En pulje med finalister vil gå først på lørdagens prøve. Oversikt over puljer og oppmøtetider vil komme i PM etter ordinær påmeldingsfrist.

 

Dersom det IKKE er 15 hunder som kvalifiserer seg sammenlagt, tilbys reservene fra de som har søkt om forhåndskvalifisering de ledige plassene. Dette gjelder uansett hvilket resultat ekvipasjen har oppnådd i løpet av helgen om de er påmeldt.

NM er en uoffisiell konkurranse som går etter gjeldende regelverk. Finalen dømmes av to dommere med en overdommer som avgjør der det er uenighet.

 

Siste søknadsfrist om finaleplass er 1.juli.
Påmeldingsfrist til kvalifiseringsprøve lørdag er 13.juli eller så fort prøven er full.

 

Her er det første mann til mølla som gjelder. På grunn av potensiell deltakerbegrensing iht. smittevernsregler er det begrensede plasser tilgjengelig for prøven – 60 plasser tilgjengelig for kvalifiseringen. Totalt 95 plasser hvorav 35 plasser er satt av til de som er forhåndskvalifisert. Begrensningen på 60 plasser i kvalifisering er også for at kvalifisieringsløpene skal kunne dømmes av en dommer.

 

Søknaden om finaleplass er økonomisk bindende etter at søknadsfristen om finaleplass har gått ut.
Før den tid kan man melde av vederlagsfritt ved å sende avmelding til: norsk.rallylydighet@gmail.com.

 

Det vil etterhvert bli postet liste på NRL sin Facebookside med oversikt over hvilke poengsummer som er med i de 35 forhåndskvalifiserte plassene i finalen. For å gjøre det spennende oppfordrer NRL de aktive om å søke om finaleplass lenge før alle prøver er gått. Dersom man oppnår bedre poengsummer, søker man ganske enkelt en gang til.

 

Viktig:
Start i NM-finalen søndag koster kr. 500.- men påmeldingsavgiften skal IKKE betales før du har fått bekreftet finaleplass.

 

De som har fått finaleplass vil få tilsendt bekreftelse om dette på e-post etter at søknadsfristen er ute.
Samtidig sendes informasjon om innbetaling av startavgift og nytt skjema som MÅ fylles ut for å beholde plassen.
Det settes en ukes frist etter utsendt e-post for å betale og fylle ut nytt skjema som danner grunnlag for startlister.

 

Dersom du vet at du er bortreist i denne perioden og kan ha problemer med å få lest e-post/betale, må du oppgi en e-postadresse på søknadsskjemaet til noen som kan hjelpe deg med å bekrefte at du tar i mot plassen og betale.

 

Det er viktig at du fyller ut rett adresse og fylke da dette bestemmer hvilken region du tilhører. For avgjørelse av tilhørighet til region er det bostedsadresse ved utløp av søknadsfrist som er gjeldende. Det vil si ved 1.juli.

Hove leirsenter

Sørlandsferie på Tromøya – Hove leirsenter og leirskole. Oppgi AOH NM i rallylydighet. Tlf.: 37085221. Ta direkte kontakt for priser og betingelser

Canvas Hove

Hove Arendal – Canvas Hove – Canvas Hotels 

Krøgeneslåven

Krøgenes Tromøya Arendal – www.krogeneslaaven.no. Oppgi AOH NM i rallylydighet, OBS! avtale gjelder frem til 30.5.2021. Tlf.: 90730107 Priser: 3 sengs fra kr 850,- + kr 300 for pers 2 og 3 5-sengs fra kr 950,- + kr 300,- for per 2 -5. Ikke tillegg for hund på rommet.

Tyholmen Hotel

Arendal sentrum – cl.tyholmen@choice.no. «NM i rallylydighet», gjelder frem til 13.7.2021. Tlf.: 37076800. Enkeltrom kr 1290,-, dobbeltrom kr 1490,-. Tillegg for hund på rommet er kr. 250,- for hele oppholdet.

Thon Hotel

Arendal sentrum – arendal.booking@olavthon.no. Oppgi AOH NM i rallylydighet. Tlf.: 37052162. Enkl rom kr 1445,- dbl rom kr 1745,-. Tillegg for hund på rommet er kr 300,- for hele oppholdet.

Grand Hotel Arendal

Arendal sentrum – post@grandhotel.no. Oppgi AOH NM i rallylydighet, avtale gjelder frem til 1.8.2021. Tlf.: 37000720. enkl rom kr 1395,- dbl rom kr 1595,- familierom kr 1895,- Ingen tillegg for hund, egen fløy der hund er tillatt.

Arendal Herregård Spa og Resort

Tromøya – ah@arendalherregaard.no. Tlf.: 37060830. Priser: kr 2999,- 1 dobbeltrom tillatt med hund

Nidelv camping

Hiis Arendal – te@nidelvbrygge.no. kr 500,- for obligatorisk utvask etter opphold med hund.

Spørsmål vedr. NM finale, forhåndskvalifisering, direkte kvalifisering eller annet vedr. kvalfisiering eller finalen kan sendes til norsk.rallylydighet@gmail.com

 

Spørsmål vedr. offisielle prøver, overnatting, plassen, tilpasninger mv. sendes til rally@aoh.no