Norgesmesterskap

Hvert år arrangeres NM i Rallylydighet. Regler for å kvalifisere seg til NM 2018:

1: Fjorårets NM-vinner er kvalifisert til å delta direkte i finalen, men må bekrefte ønsket start/melde på via dette skjemaet innen den utlyste påmeldingsfristen for NM.

2: Kvalifiseringsreglene for direkte finaleplass er 3 x premiering (oppnådd poeng) i eliteklasse for 3 forskjellige dommere. Resultatene må være oppnådd etter 8. juli 2017. Minst ett tellende resultat må være oppnådd etter 1. januar 2018.

Ved lik poengsum vil de med flere resultater fra 2018 gå foran de som kun har ett resultat etter nytt regelverk. Resultatene vil bli kontrollert. Ved lik poengsum og likt antall resultater fra 2018, vil de med mest poeng fra 2018 gå foran. Ved fortsatt lik poengsum foretas det loddtrekking. Påmeldingsfristen settes slik at alle som ønsker å få plass direkte i finalen får bekreftet/avkreftet plass FØR den ordinære påmeldingsfristen til NM-arrangementet går ut (5. august).

3: 10 finaleplasser tilbys de beste ekvipasjene fra lørdagens eliteklasse på NM-arrangementet som ikke allerede har fått bekreftet plass i NM-finalen i punkt 1 og 2 og som ønsker å starte i finalen. Lørdagens eliteklasse dømmes av en dommer som på en ordinær konkurranse. Ved så stor påmelding at hele NM-kvaliken ikke kan dømmes av en dommer, vil alle hundene som IKKE er forhåndskvalifisert dømmes av en dommer, de andre av en annen. Hundene må oppnå premiering (minst 150 poeng) for å komme til finalen. Påmeldingen til NM-finale må gjøres innen en time etter premieutdeling i klassen og betales på stedet for å beholde plassen.

4: Reserver: Dersom det ikke møter 60 hunder på søndagens opprop for NM-finale, vil de som står på reservelista etter punkt 2 stå som første reserver – i den rekkefølgen de er rangert. Dersom det fremdeles ikke er 60 finalister vil de som står på reservelista etter punkt 3 stå som reserver – i den rekkefølgen de er rangert. NM vil gå etter det regelverket som gjelder på NM-datoen.