NM 2020 – et litt annerledes NM

NRL og AOHs NM komité avlyser årets NM i normal drakt.

AOH vil arrangere NM 2021 istedefor og gjøre NM helgen på Hove til den festen det vil bli. Med dagens smittevernregler er dessverre ikke dette mulig å gjennomføre slik vi er vant til.

NRL ønsker å arrangere et annerledes NM i 2020 for å opprettholde aktiviteten i sporten vi er så glad i. Så, for å imøtekomme kravene til smittevern endrer vi på en del ting og jobber hardt med å holde på kjerneverdiene for NM – at så mange som mulig skal ha muligheten til å delta.

Gratulerer til Norgesmester 2020
Audhild Mæland og Chocomates Harry Molly My aka Molly 

Last ned PM og startlister her: 
PM 2020 NM Rallylydighet

Årets forhåndskvalifiserte finalister med reserver ser dere her: 

Kvalifiseringsregler NM 2020

Nytt av året er at det kun vil være 60 plasser i finalen og kravene til forhåndskvalifisering skjerpes og endres på grunn av COVID-19 situasjonen. 

Det er to mulige måter å komme til NM finalen 2.august 2020: 
Mulighet 1: forhåndskvalifisering (30 stk)
Mulighet 2: Sammenlagt gjennom fredagen og lørdagens eliteprøve (30stk) under NMhelg2020.

Fyll ut skjema for forhåndskvalik her – FRIST 30.juni 2020
Fyll ut skjema for kvalifiseringsprøver her – FRIST 15.juli eller så fort prøvene er fylt opp. 

30 plasser til forhåndskvalifiserte ekvipasjer

1. Fjorårets NM-vinner er alltid kvalifisert til å delta direkte i finalen, men må bekrefte ønsket start og fylle ut dette skjemaet innen 30.juni 2020.

2. 28 plasser er til NM-årets 28 beste ekvipasjer som i løpet av året har oppnådd minst 3 premieringer i eliteklasse (1-2-3 premie) for tre forskjellige dommere får direkte plass i finalen uten ytterligere kvalifisering.

3. 1 plass til beste junior som i løpet av året har oppnådd minst 3 premieringer i eliteklasse (1-2-3 premie) for tre forskjellige dommere får direkte plass i finalen uten ytterligere kvalifisering. Junior vil si under 25 år ved prøvetidspunkt.

Vilkår for resultater og frister for forhåndskvalifisering

Resultatene må være oppnådd etter fjorårets frist for forhåndskvalifisering til NM gikk ut, dvs. fra og med 1.juli 2019. Resultatene vil bli kontrollert. Alle som søker om å få plass direkte i finalen får bekreftet eller avkreftet plass før den ordinære påmeldingsfristen til NM-arrangementet går ut 5.juli.

Resultatene følger ekvipasjen som helhet.

Viktig: De 30 som får plass direkte i finalen vil nokså umiddelbart etter at søknadsfristen har gått få tilsendt e-post med link til nytt skjema som må fylles ut og informasjon om påmeldingsgebyr som må betales for å beholde finaleplassen. BÅDE betaling og påmelding på nytt skjema må være NRL i hende innen tidsfristen som settes – ellers går plassen videre til reservene på listen. Se også mer informasjon lenger nede på dette skjemaet.

30 plasser tilbys de 30 sammenlagt beste i kvalifiseringsprøver fredag og lørdag

De beste ekvipasjene sammenlagt fra fredagens og lørdagens prøver på NM-arrangementet tilbys plass i finalen søndag. Disse ekvipasjene kan ikke ha fått bekreftet plass i NM-finalen gjennom forhåndskvalifiseringen.

Vilkår for fredagens og lørdagens eliteklasse

Klassene dømmes av en dommer og er en uoffisiell prøve. Regelverket for rallylydighet gjelder med unntak av påmeldingsregler.  Hundene må oppnå premiering (1-2-3 premie) for å komme til finalen – minimum 150poeng per løp.

Påmelding og betaling til NM-finale gjøres direkte etter premieutdeling i eliteklasse denne lørdagen og er bindende.

Dersom det IKKE er 30 hunder som kvalifiserer seg sammenlagt, tilbys reservene fra de som har søkt om direkte plass (se punkt 2), de ledige plassene. Dette gjelder uansett hvilket resultat ekvipasjen oppnådd om de har deltatt i fredagen og lørdagens konkurranse.

Frister og annen info

NM er en uoffisiell konkurranse som går etter gjeldende regelverk. Finalen dømmes av to dommere med en overdommer som avgjør der det er uenighet.

Siste søknadsfrist om finaleplass er 30.juni.
Påmeldingsfrist til ordinære konkurranser fredag og lørdag er 15.juli.

Søknaden om finaleplass er økonomisk bindende etter at søknadsfristen om finaleplass har gått ut. Før den tid kan man melde av vederlagsfritt ved å sende avmelding til: norsk.rallylydighet@gmail.com

Det vil etterhvert bli postet liste på NRL sin Facebookside med oversikt over hvilke poengsummer som er med i de 30 plassene i finalen. For å gjøre det spennende oppfordrer NRL de aktive om å søke om finaleplass lenge før alle prøver er gått. Dersom man oppnår bedre poengsummer, søker man ganske enkelt en gang til.

Viktig:
Start i NM-finalen søndag koster kr. 400.- men påmeldingsavgiften skal IKKE betales før du har fått bekreftet finaleplass.

De som har fått finaleplass vil få tilsendt bekreftelse om dette på e-post etter at søknadsfristen er ute. Samtidig sendes informasjon om innbetaling av startavgift og nytt skjema som MÅ fylles ut for å beholde plassen.
Det settes en ukes frist etter utsendt e-post for å betale og fylle ut nytt skjema som danner grunnlag for startlister.

Dersom du vet at du er bortreist i denne perioden og kan ha problemer med å få lest e-post/betale, må du oppgi en e-postadresse på søknadsskjemaet til noen som kan hjelpe deg med å bekrefte at du tar i mot plassen og betale.

Fyll ut skjema her – FRIST 30.juni 2020

OPPSETT OG KVALIFISERINGSFRISTER

FELLES FOR KVALIFISERINGENE: 
•Påmelding gjøres via skjema til NRL.
•Påmelding åpnes 2.juli kl. 12. Da vil alle som har fått forhåndskvalikplass ha fått beskjed. Påmeldingen som gjelder er første mann til mølla for de øvrige 60 plassene fredag og lørdag.
•Frist for forhåndskvalifiserings er 30.juni.
•Påmeldingsfrist for de åpne prøvene fredag og lørdag er 16.juli.

Skjema for søknad om forhåndskvalifisering finner dere her 
Skjema for påmelding til de øvrige prøvene fredag og lørdag publiseres 2.juli kl. 12. 

NM HELG OPPSETT 1 – Forutsetter at det åpnes for over 50 per arrangement fra 15.juni.

Vi øker forhåndskvalifiseringsplasser til 30 stk. Perioden for kvalifiseringsresultater består som den er i dag – fra 1.juli 2019 til 30.juni 2020.

Uoffisielle prøver fredag og lørdag hvor det  er 60 plasser per dag. 30 beste sammenlagt disse dagene går videre til finalen søndag.

Finale søndag vil bestå av 60 ekvipasjer

OVERNATTING OG PARKERING

Det er flere campingplasser eller overnattingsmuligheter i området. Med 5min kjøring til Horten, 10 min kjøring til Tønsberg, 10 min kjøring til Holmestrand har man mange muligheter.

Det vil ikke bli mulighet for bobil / campingvogn på plassen.

Camping / hytteutleie i nærheten:

-Borre Familiecamping
-Rørestrand Camping
-Løvøya Camping
-Skallevold Camping
-Furustrand Camping og hytteutleie

Hoteller i nærheten: 
– Grand hotel Åsgårdstrand
– Dal Gjestegård
– Horten Apartment
– Thon Hotel Åsgårdstrand
– Quality Hotel Oseberg Tønsberg

M.fl. Litt ulikt om de har gjenåpnet eller ei, så vi har ikke listet opp alle i området.

Det vil ikke være kiosk / matservering på plassen om ikke restriksjonene heves ytterligere.

Handicap-parkering må meldes inn på forhånd til norsk.rallylydighet@gmail.com.

Dersom det ikke åpnes for fler enn 50 kan vi dessverre ikke ha noe publikum. Det vil være smittevern tiltak under helgen som må følges.

Velmøtt og lykke til alle sammen <3