NM 2018

NM i Rallylydighet 2018 blir i Trondheim den 18-19 august. 

Siste frist for påmelding til NM-kvalik søndag 19. august er 23. juli. For de ordinære stevnene fredag og lørdag er påmeldingsfristen 5. august.

Det er maks 60 plasser i finalen. 49 av disse plassene kan man forhåndskvalifisere seg til via dette søknadsskjemaet. Fjorårets NM-vinner må også bekrefte ønsket start ved å melde på via dette skjemaet.

Siste søknadsfrist er 23 juli – 14 dager før den ordinære påmeldingsfristen til stevnene som går fredag og lørdag. Det er mulig å melde på FLERE ganger etter hvert som man skulle få bedre resultater. Gjør det spennende og meld på tidlig. NRL vil prøve å få lagt ut kvalik-poengsummer fortløpende fra mai. Før 23. juli er det mulig å trekke påmeldingen sin. Påmeldingen til forhåndskvalik er økonomisk bindende etter fristen 23. juli. Start i NM-finalen søndag koster kr. 500.-. Betalingsinformasjon vil komme etter påmeldingsfristen er ute, sammen med bekreftelse på plass.

1: Fjorårets NM-vinner er kvalifisert til å delta direkte i finalen, men må bekrefte ønsket start/melde på via dette skjemaet innen den utlyste påmeldingsfristen for NM, dvs. 23. juli.

2: Kvalifiseringsreglene for direkte finaleplass er 3 x premiering (oppnådd poeng) i eliteklasse for 3 forskjellige dommere. Resultatene må være oppnådd etter 8. juli 2017. Minst ett tellende resultat må være oppnådd etter 1. januar 2018.

Ved lik poengsum vil de med flere resultater fra 2018 gå foran de som kun har ett resultat etter nytt regelverk. Resultatene vil bli kontrollert. Ved lik poengsum og likt antall resultater fra 2018, vil de med mest poeng fra 2018 gå foran. Ved fortsatt lik poengsum foretas det loddtrekking. Påmeldingsfristen settes slik at alle som ønsker å få plass direkte i finalen får bekreftet/avkreftet plass FØR den ordinære påmeldingsfristen til NM-arrangementet går ut (5. august).

3: 10 finaleplasser tilbys de beste ekvipasjene fra lørdagens eliteklasse på NM-arrangementet som ikke allerede har fått bekreftet plass i NM-finalen i punkt 1 og 2 og som ønsker å starte i finalen. Lørdagens eliteklasse dømmes av en dommer som på en ordinær konkurranse. Ved så stor påmelding at hele NM-kvaliken ikke kan dømmes av en dommer, vil alle hundene som IKKE er forhåndskvalifisert dømmes av en dommer, de andre av en annen. Hundene må oppnå premiering (minst 150 poeng) for å komme til finalen. Påmeldingen til NM-finale må gjøres innen en time etter premieutdeling i klassen og betales på stedet for å beholde plassen.

4: Reserver: Dersom det ikke møter 60 hunder på søndagens opprop for NM-finale, vil de som står på reservelista etter punkt 2 stå som første reserver – i den rekkefølgen de er rangert. Dersom det fremdeles ikke er 60 finalister vil de som står på reservelista etter punkt 3 stå som reserver – i den rekkefølgen de er rangert.

NM vil gå etter det regelverket som gjelder på NM-datoen.

Det vil etterhvert bli postet liste på NRL sin Facebookside med oversikt over hvilke poengsummer som er med i de 49 plassene i finalen. Det vil være vanlige stevner fredag og lørdag for alle klasser – søndag er det kun NM finale i elite som vil gå. 

PÅMELDINGSSKJEMA